Jdi na obsah Jdi na menu

O PROJEKTU

První krůčky dítěte jsou pro rodiče stejně důležité jako první slůvko. První krůčky ve světě sportu jsou, z mnoha důvodů, neméně  důležité. Proto tady vznikl jedinečný projekt - PRVNÍ KRŮČKY VE SVĚTĚ SPORTU - který nabízí všem rodičům komplexní poradenství v otázkách dětského sportu.

 

Díky projektu PRVNÍ KRŮČKY VE SVĚTĚ SPORTU rodiče malých ratolestí, podle vlastního uvážení - ať už formou skupinového semináře nebo osobního poradenství - se dozvědí spoustu nového o dětském sportu, o finanční a organizační stránce dětského organizovaného sportu, o své roli a úloze ve sportovních začátcích dětí.

 

V projektu PRVNÍ KRŮČKY VE SVĚTĚ SPORTU probíráme kriteria výběru sportu pro děti, napovídáme jak odhalit jejich silné stránky, namotivovat je k pohybu a zažehnout vášeň pro sport. Seznamujeme rodiče se speciálním programem, výsledkem kterého je identifikace sportovního talentu každého dítěte, na základě čehož bude sestaveno doporučení vhodných sportů, včetně kontaktů na sportovní oddíly.

 

Ale především projekt PRVNÍ KRŮČKY VE SVĚTĚ SPORTU dává prostor osvětě v otázkách psychologických. Chceme donést rodičům podstatu správného přístupu ke sportujícím dětem, protože rodič má ohromný vliv na to jaký budou mít jeho potomky vztah ke sportu, ať už nastupují na slibnou dráhu vrcholového sportu nebo jestli se mu budou věnovat rekreačně. 

 

V průběhu semináře upozorníme na nežádoucí chování rodičů ve sportovních začátcích dětí, poradíme jak je ve sportu udržet, jak správně motivovat, jak vybudovat celoživotní pozitivní vztah k pohybu a třeba vychovat i opravdového šampiona. Tak či jinak, v ideálním případě u dětí, které, i díky nám - rodičům, si sport zamilují, dosáhneme tzv. tělesné gramotnosti, ze které budou profitovat celý život.